Dostępne formy uczestnictwa | Czas trwania studiów | Data rozpoczęcia kierunku | Inwestycja w rozwój |
---|---|---|---|
– stacjonarna | 2 semestry 196 godzin | – październik – luty | od 480 PLN Rozłóż na raty |
Zapisz się on-line Zadaj nam pytanie
Aktualności – Regionalny Ośrodek Kształcenia Podyplomowego w Słupsku
Sprawdź pozostałe kierunki!
Studia skierowane są do osób odpowiedzialnych w firmach i instytucjach za projektowanie, wdrażanie i nadzorowanie systemów zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności. Adresaci studiów to: pełnomocnicy ds. jakości i systemu HACCP, przedsiębiorcy, pracownicy lub kierownicy działów jakości, działów produkcji, dystrybucji, sprzedaży, transportu lub przygotowywania żywności, osoby nadzorujące ww. procesy prowadzące audyty zewnętrzne i kontrole zgodności.
Cena za studia:
Cena za studia
Ramowy program kierunku zarządzanie jakością i bezpieczeństwem żywności
Zarządzanie jakością wg wymagań normy ISO 9001. Auditowanie systemu zarządzania jakością wg wymagań normy ISO 19011. Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy wg standardu ISO 45001.
Auditor wewnętrzny zintegrowanego systemu zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności wg ISO 22000
Bezpieczeństwo żywności – wymagania prawne. Zagrożenia bezpieczeństwa żywności. Dobra praktyka higieniczna i produkcyjna. Praktyka systemu HACCP – analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli.
Profesjonalny auditor – sztuka komunikowania się z klientem
Techniki i narzędzia zarzadzania jakością. Koszty jakości. Metoda FMEA, satysfakcja klienta, ocena zadowolenia klienta.
Wstęp do Lean Manufacturing. Zarządzanie jakością i doskonalenie procesów metodą SIX SIGMA. Zarządzanie jakością i procesami w organizacji.
Wymagania standardów sieci handlowych na przykładzie IFS i BRC dla żywności. Food Defence. Standardy przy produkcji opakowań.
Zarządzanie projektami
Zarządzanie środowiskowe wg normy ISO 14001
Sprawdź co przemawia za naszą uczelnią i poznaj opinie naszych absolwentów
Składająca się głównie z pasjonatów oraz praktyków.
Dowolna forma płatności, wybór należy do Ciebie!
Dbamy o miłą i przyjazną atmosferę podczas zajęć.
Przekazanie uczestnikom w praktyczny sposób najnowszych osiągnięć z zakresu zarządzania jakością i bezpieczeństwa żywności. Podczas zajęć słuchacze zdobędą praktyczną wiedzę na temat projektowania, wdrażania i doskonalenia systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwa żywności w oparciu o aktualną wiedzę menedżerską i techniczną. Uczestnicy zapoznają się z podejściem procesowym i projektowym do systemów zarządzania, a także posiądą niezbędne umiejętności menedżerskie i interpersonalne do kompetentnego kierowania ludźmi w organizacjach.
Poznaj naszych wspaniałych wykładowców
Psycholog oraz specjalista ds. badań i analiz
Zajmuję się prowadzeniem działalności dydaktycznej i organizacyjnej z psychologii, udzielaniem pomocy psychologicznej oraz wspomaganiem i pomocą w realizacji programu wychowawczego i profilaktyki przez nauczycieli. Pomagam w ewaluacji działań i badaniu potrzeb, w zależności od zgłaszanych potrzeb.
Pedagog, Doradca Zawodowy
Mam wieloletnie doświadczenie w pracy z młodzieżą i dorosłymi jako pedagog praktyk, doradca zawodowy, trener umiejętności społecznych i terapeuta pedagogiczny. Udzielam wsparcia terapeutycznego, dbając o to, by edukacja opierała się na relacji i bezpośrednim kontakcie z drugim człowiekiem.
Poznaj szczere opinie absolwentów naszych studiów podyplomowych
Wychowawca w Domu Dziecka, Ustka | Przygotowanie Pedagogiczne
Zajęcia z Panią Beatą Szybowską to mistrzostwo! Nie tylko uczymy się praktycznych umiejętności, ale i odkrywamy siebie i swoje możliwości. Wiedza i doświadczenie Pani Małgorzaty Czerwińskiej to solidna baza do prowadzenia własnych zajęć. Dzięki nim potrafię samodzielnie i efektywnie organizować lekcje, co daje ogromną radość!
Wicedyrektor IPLO w Słupsku | Przygotowanie pedagogiczne
Te studia podyplomowe to był dobry wybór. Wykładowcy potrafili zainteresować tematem zajęć, a dzięki praktykom w szkole zyskałam cenne doświadczenie, które pomaga mi w życiu zawodowym.
Absolwentka Przygotowania Pedagogicznego
Cieszę się, że zdecydowałam się na te studia. Program był dobrze przemyślany, a atmosfera na zajęciach sprzyjała nauce i wymianie doświadczeń. Teraz czuję się pewniej w swojej roli przyszłego pedagoga. Otworzyło mi to drogę do rozpoczęcia pedagogicznych studiów magisterskich.To niesamowite, jak zajęcia potrafią zmotywować do rozwoju.
O przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń.