fbpx
  Dietetyka jest to nauka medyczna o żywieniu człowieka zajmująca się między innymi zasadami żywienia człowieka zdrowego, zasadami żywienia człowieka chorego, oceny stanu odżywienia, oceny wzajemnego wpływu farmakoterapii i żywienia, zapobiegania chorobom zależnym od żywienia.
Zarządzanie Gastronomią i Dietetyka Dostępne formy uczestnictwa Czas trwania studiów Data rozpoczęcia kierunku Inwestycja w rozwój
– stacjonarna 2 semestry 240 godzin – październik – luty od 470 PLN Rozłóż na raty

Cel studiów „Zarządzanie Gastronomią i Dietetyka”

Nabycie lub podwyższenie klasyfikacji kadry menadżerskiej i pracowników firm gastronomicznych; przygotowanie nauczycieli do prowadzenia zajęć edukacyjnych z przedmiotów pokrywających się z zakresem niniejszych studiów podyplomowych, przygotowanie do samodzielnego prowadzenia przedsiębiorstw gastronomicznych.

Adresaci studiów

  • menadżerowie i pracownicy przedsiębiorstw gastronomicznych, turystycznych i hotelarskich
  • przedsiębiorcy z branży gastronomicznej i turystyczno-hotelarskiej oraz osoby zainteresowane pracą w tych branżach
  • nauczyciele szkół średnich i policealnych

Program studiów

  • Zarządzanie
  • Marketing gastronomiczny
  • Podstawy biochemii i chemii żywnościowej
  • Higiena i toksykologia
  • Technologia żywności
  • Towaroznawstwo artykułów spożywczych
  • Podstawy żywienia człowieka
  • Obsługa konsumenta
  • Dietetyka
  • Technologia gastronomiczna
  • Kultura kulinarna regionów Polski
  • Dydaktyka przedmiotowa – metodyka nauczania przedmiotów pokrywających się z zakresem niniejszych studiów podyplomowych (trzeci semestr)
  • Seminarium dyplomowe

Forma zaliczenia

Test z wybranych zagadnień programowych Praca dyplomowa Czas trwania studiów „Zarządzanie Gastronomią i Dietetyka” : 2 semestry / 240 godzin

Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy

Zapisz się on-line Zadaj nam pytanie

 

Zarządzanie Gastronomią i Dietetyka

Kto powinien wybrać kierunek zarządzanie gastronomią i dietetyka?

Adresatami studiów są menadżerowie, pracownicy i przedsiębiorcy z branży gastronomicznej, turystycznej i hotelarskiej, a także osoby zainteresowane pracą w tych sektorach. Program skierowany jest również do nauczycieli szkół średnich i policealnych, chcących poszerzyć wiedzę i podnieść kwalifikacje zawodowe w tych obszarach.

Cena za studia:

od 470 zł

Cena za studia

od 470 zł

Zjazdy:
Co 2 weekend
Tryb nauki:
Stacjonarny
Czas trwania
3 sem | 370h

Program kierunku

Poznaj ramowy program kierunku zarządzanie gastronomią i dietetyka

Łączna liczba godzin: 52

Przedmioty:

  • Dietetyka
  • Podstawy biochemii i chemii żywnościowej
  • Podstawy żywienia człowieka

Łączna liczba godzin: 55

Przedmioty:

  • Technologia gastronomiczna
  • Technologia żywności
  • Obsługa konsumenta

Łączna liczba godzin: 22

Przedmioty:

  • Marketing gastronomiczny
  • Zarządzanie

Łączna liczba godzin: 140

Przedmioty:

  • Praktyka
  • Seminarium dyplomowe

Dlaczego nas wybierają?

Sprawdź co przemawia za naszą uczelnią i poznaj opinie naszych absolwentów

Wyjątkowa Kadra

Składająca się głównie z pasjonatów oraz praktyków.

Przystępna Cena

Dowolna forma płatności, wybór należy do Ciebie!

Domowa Atmosfera

Dbamy o miłą i przyjazną atmosferę podczas zajęć.

Cel studiów na kierunku zarządzanie gastronomią i dietetyka?

Nabycie lub podwyższenie klasyfikacji kadry menadżerskiej i pracowników firm gastronomicznych; przygotowanie nauczycieli do prowadzenia zajęć edukacyjnych z przedmiotów pokrywających się z zakresem niniejszych studiów podyplomowych, przygotowanie do samodzielnego prowadzenia przedsiębiorstw gastronomicznych.

Nasi Wykładowcy

Poznaj naszych wspaniałych wykładowców

    Katarzyna Rodziewicz
    Katarzyna Rodziewicz

    Psycholog oraz specjalista ds. badań i analiz

    Zajmuję się prowadzeniem działalności dydaktycznej i organizacyjnej z psychologii, udzielaniem pomocy psychologicznej oraz wspomaganiem i pomocą w realizacji programu wychowawczego i profilaktyki przez nauczycieli. Pomagam w ewaluacji działań i badaniu potrzeb, w zależności od zgłaszanych potrzeb.

      Beata Szybowska
      Beata Szybowska

      Pedagog, Doradca Zawodowy

      Mam wieloletnie doświadczenie w pracy z młodzieżą i dorosłymi jako pedagog praktyk, doradca zawodowy, trener umiejętności społecznych i terapeuta pedagogiczny. Udzielam wsparcia terapeutycznego, dbając o to, by edukacja opierała się na relacji i bezpośrednim kontakcie z drugim człowiekiem.

      Opinie Słuchaczy

      Poznaj szczere opinie absolwentów naszych studiów podyplomowych

        Emilia Wirkus

        Wychowawca w Domu Dziecka, Ustka | Przygotowanie Pedagogiczne

        Zajęcia z Panią Beatą Szybowską to mistrzostwo! Nie tylko uczymy się praktycznych umiejętności, ale i odkrywamy siebie i swoje możliwości. Wiedza i doświadczenie Pani Małgorzaty Czerwińskiej to solidna baza do prowadzenia własnych zajęć. Dzięki nim potrafię samodzielnie i efektywnie organizować lekcje, co daje ogromną radość!

          Wioleta Michalska

          Wicedyrektor IPLO w Słupsku | Przygotowanie pedagogiczne

          Te studia podyplomowe to był dobry wybór. Wykładowcy potrafili zainteresować tematem zajęć, a dzięki praktykom w szkole zyskałam cenne doświadczenie, które pomaga mi w życiu zawodowym.

            Marta Waszczuk-Baraniecka

            Absolwentka Przygotowania Pedagogicznego

            Cieszę się, że zdecydowałam się na te studia. Program był dobrze przemyślany, a atmosfera na zajęciach sprzyjała nauce i wymianie doświadczeń. Teraz czuję się pewniej w swojej roli przyszłego pedagoga. Otworzyło mi to drogę do rozpoczęcia pedagogicznych studiów magisterskich.To niesamowite, jak zajęcia potrafią zmotywować do rozwoju.

            Zasady rekrutacji

            O przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń.

            Wymagane dokumenty
            • Dyplom ukończenia studiów pierwszego lub drugiego stopnia, lub jednolitych studiów.
            • Dokument tożsamości do wglądu (lub kserokopia dokumentu – przy podpisywaniu umowy online)
            Warunki ukończenia studiów
            • Ukończenie studiów wyższych na poziomie licencjackim, magisterskim lub równoważnym
            • Napisanie pracy dyplomowej
            • Zdanie testu z wybranych zagadnień