Zarządzanie Gastronomią i Dietetyka

[elfsight_click_to_call id=”1″]
Dietetyka jest to nauka medyczna o żywieniu człowieka zajmująca się między innymi zasadami żywienia człowieka zdrowego, zasadami żywienia człowieka chorego, oceny stanu odżywienia, oceny wzajemnego wpływu farmakoterapii i żywienia, zapobiegania chorobom zależnym od żywienia.
![]() Dostępne formy |
![]() Czas trwania |
![]() Data rozpoczęcia |
![]() Inwestycja |
---|---|---|---|
– stacjonarna | 2 semestry 240 godzin |
– październik – luty |
od 470 PLN Rozłóż na raty |
Cel studiów „Zarządzanie Gastronomią i Dietetyka”
Nabycie lub podwyższenie klasyfikacji kadry menadżerskiej i pracowników firm gastronomicznych; przygotowanie nauczycieli do prowadzenia zajęć edukacyjnych z przedmiotów pokrywających się z zakresem niniejszych studiów podyplomowych, przygotowanie do samodzielnego prowadzenia przedsiębiorstw gastronomicznych.
Adresaci studiów
- menadżerowie i pracownicy przedsiębiorstw gastronomicznych, turystycznych i hotelarskich
- przedsiębiorcy z branży gastronomicznej i turystyczno-hotelarskiej oraz osoby zainteresowane pracą w tych branżach
- nauczyciele szkół średnich i policealnych
Program studiów
- Zarządzanie
- Marketing gastronomiczny
- Podstawy biochemii i chemii żywnościowej
- Higiena i toksykologia
- Technologia żywności
- Towaroznawstwo artykułów spożywczych
- Podstawy żywienia człowieka
- Obsługa konsumenta
- Dietetyka
- Technologia gastronomiczna
- Kultura kulinarna regionów Polski
- Dydaktyka przedmiotowa – metodyka nauczania przedmiotów pokrywających się z zakresem niniejszych studiów podyplomowych (trzeci semestr)
- Seminarium dyplomowe
Forma zaliczenia
Test z wybranych zagadnień programowych
Praca dyplomowa
Czas trwania studiów „Zarządzanie Gastronomią i Dietetyka” : 2 semestry / 240 godzin
Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy
Zapisz się on-line Zadaj nam pytanie