Zarządzanie Gastronomią i Dietetyka

Dlaczego warto nas wybrać?

  • Done Mamy 30 lat doświadczenia na rynku edukacji
  • Done Nasza kadra to praktycy i przedsiębiorcy
  • Done Pomożemy Ci zarabiać więcej i podnieść swoją wartość
  • Check Mark Umożliwiamy bezpieczne i dogodne płatności ratalne
  • Check Mark TECHNIK to marka ceniona przez pracodawców!

    Zapisz się online w minutę!

Opis

Dietetyka jest to nauka medyczna o żywieniu człowieka zajmująca się między innymi zasadami żywienia człowieka zdrowego, zasadami żywienia człowieka chorego, oceny stanu odżywienia, oceny wzajemnego wpływu farmakoterapii i żywienia, zapobiegania chorobom zależnym od żywienia.

Zarządzanie Gastronomią i Dietetyka

Dostępne formy
uczestnictwa

Czas trwania
studiów

Data rozpoczęcia
kierunku

Inwestycja
w rozwój

– stacjonarna 2 semestry
240 godzin
październik 2023 r. od 470 PLN
Rozłóż na raty

Cel studiów „Zarządzanie Gastronomią i Dietetyka”

Nabycie lub podwyższenie klasyfikacji kadry menadżerskiej i pracowników firm gastronomicznych; przygotowanie nauczycieli do prowadzenia zajęć edukacyjnych z przedmiotów pokrywających się z zakresem niniejszych studiów podyplomowych, przygotowanie do samodzielnego prowadzenia przedsiębiorstw gastronomicznych.

Adresaci studiów

  • menadżerowie i pracownicy przedsiębiorstw gastronomicznych, turystycznych i hotelarskich
  • przedsiębiorcy z branży gastronomicznej i turystyczno-hotelarskiej oraz osoby zainteresowane pracą w tych branżach
  • nauczyciele szkół średnich i policealnych

Program studiów

  • Zarządzanie
  • Marketing gastronomiczny
  • Podstawy biochemii i chemii żywnościowej
  • Higiena i toksykologia
  • Technologia żywności
  • Towaroznawstwo artykułów spożywczych
  • Podstawy żywienia człowieka
  • Obsługa konsumenta
  • Dietetyka
  • Technologia gastronomiczna
  • Kultura kulinarna regionów Polski
  • Dydaktyka przedmiotowa – metodyka nauczania przedmiotów pokrywających się z zakresem niniejszych studiów podyplomowych (trzeci semestr)
  • Seminarium dyplomowe

Forma zaliczenia

Test z wybranych zagadnień programowych
Praca dyplomowa

Czas trwania studiów „Zarządzanie Gastronomią i Dietetyka” : 2 semestry / 240 godzin

Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy

Zapisz się on-line Zadaj nam pytanie

 

Informacje dodatkowe

Czas trwania

2 semestry

Forma uczestnictwa

Stacjonarnie

Obszar studiów

Gastronomia i żywienie, Zarządzanie, Zdrowie

Koszt nauki

Płatność jednorazowa, Ratalnie (5 rat na semestr)