Technologia Żywności i Żywienia Człowieka

Technologia Żywności i Żywienia Człowieka Dostępne formy uczestnictwa Czas trwania studiów Data rozpoczęcia kierunku Inwestycja w rozwój
– stacjonarna 2 semestry 208 godzin – październik – luty od 400 PLN Rozłóż na raty

Cel studiów „Technologia Żywności i Żywienia Człowieka”

Wyposażenie uczestników studiów w podstawy wiedzy teoretycznej i metodycznej niezbędnej do prowadzenia zajęć edukacyjnych i pracy wychowawczej w podanym zakresie. Poszerzanie umiejętności realizacji treści programowych przedmiotu, stasowania zasad efektywnej komunikacji, pracy metodami aktywizującymi. Zainteresowanie słuchaczy własnym rozwojem i ukierunkowanie dalszego samokształcenia. Doskonalenie umiejętności metodycznych.

Adresaci studiów

Słuchaczami Studiów Podyplomowych „Technologia żywności i żywienie człowieka” mogą zostać absolwenci studiów magisterskich kierunków nauczycielskich.

Program studiów

  • Analiza i ocena jakości żywności i żywienia
  • Technika i technologia produkcji potraw
  • Żywienie człowieka
  • Higiena i toksykologia żywności
  • Towaroznawstwo artykułów spożywczych
  • Technika i organizacja obsługi konsumenta
  • Podstawy technologii i przechowalnictwa żywności
  • Marketing żywności i żywienia
  • Mikrobiologia żywności
  • Podstawy chemii żywności oraz biochemii
  • Ekologia i ochrona środowiska
  • Nowoczesne materiały i techniki opakowań żywności
  • Wykorzystanie technologii informacyjnych i komunikacyjnych w nauczaniu
  • Metodyka nauczania przedmiotów zawodowych
  • Seminarium dyplomowe

Forma zaliczenia

Test z wybranych zagadnień programowych Praca dyplomowa Czas trwania studiów: 2 semestry / 208 godzin

Wyższa Szkoła Gospodarki w Bydgoszczy

Zapisz się on-line Zadaj nam pytanie 

Technologia Żywności i Żywienia Człowieka

Kto powinien wybrać kierunek technologia żywności i żywienia człowieka?

Słuchaczami Studiów Podyplomowych „Technologia żywności i żywienie człowieka” mogą zostać absolwenci studiów magisterskich kierunków nauczycielskich.

Cena za studia:

od 440 zł

Cena za studia

od 440 zł

Zjazdy:
Co 2 weekend
Tryb nauki:
Stacjonarny
Czas trwania
2 sem | 202h

Program kierunku

Poznaj ramowy program kierunku technologia żywności i żywienia człowieka

Łączna liczba godzin: 48

Przedmioty:

  • Podstawy chemii żywności i biochemii
  • Podstawy dietetyki
  • Podstawy żywienia człowieka

Łączna liczba godzin: 32

Przedmioty:

  • Analiza i ocena jakości żywności 
  • Bezpieczeństwo produkcji żywności
  • Higiena i toksykologia żywności 
  • Mikrobiologia żywności

Łączna liczba godzin: 40

Przedmioty:

  • Pracownia dietetyki i żywienia 
  • Technika i technologia produkcji potraw
  • Towaroznawstwo artykułów spożywczych

Łączna liczba godzin: 26

Przedmioty:

  • Alergie pokarmowe
  • Żywienie w sporcie
  • Psychologia żywienia
  • Seminarium dyplomowe

Dlaczego nas wybierają?

Sprawdź co przemawia za naszą uczelnią i poznaj opinie naszych absolwentów

Wyjątkowa Kadra

Składająca się głównie z pasjonatów oraz praktyków.

Przystępna Cena

Dowolna forma płatności, wybór należy do Ciebie!

Domowa Atmosfera

Dbamy o miłą i przyjazną atmosferę podczas zajęć.

Woman dietitian working on a diet plan sitting with various healthy food ingredients, cropped image focused on food

Cel studiów na kierunku technologia żywności i żywienia człowieka?

Wyposażenie uczestników studiów w podstawy wiedzy teoretycznej i metodycznej niezbędnej do prowadzenia zajęć edukacyjnych i pracy wychowawczej w podanym zakresie. Poszerzanie umiejętności realizacji treści programowych przedmiotu, stasowania zasad efektywnej komunikacji, pracy metodami aktywizującymi. Zainteresowanie słuchaczy własnym rozwojem i ukierunkowanie dalszego samokształcenia. Doskonalenie umiejętności metodycznych.

Nasi Wykładowcy

Poznaj naszych wspaniałych wykładowców

    Katarzyna Rodziewicz
    Katarzyna Rodziewicz

    Psycholog oraz specjalista ds. badań i analiz

    Zajmuję się prowadzeniem działalności dydaktycznej i organizacyjnej z psychologii, udzielaniem pomocy psychologicznej oraz wspomaganiem i pomocą w realizacji programu wychowawczego i profilaktyki przez nauczycieli. Pomagam w ewaluacji działań i badaniu potrzeb, w zależności od zgłaszanych potrzeb.

      Beata Szybowska
      Beata Szybowska

      Pedagog, Doradca Zawodowy

      Mam wieloletnie doświadczenie w pracy z młodzieżą i dorosłymi jako pedagog praktyk, doradca zawodowy, trener umiejętności społecznych i terapeuta pedagogiczny. Udzielam wsparcia terapeutycznego, dbając o to, by edukacja opierała się na relacji i bezpośrednim kontakcie z drugim człowiekiem.

      Opinie Słuchaczy

      Poznaj szczere opinie absolwentów naszych studiów podyplomowych

        Emilia Wirkus

        Wychowawca w Domu Dziecka, Ustka | Przygotowanie Pedagogiczne

        Zajęcia z Panią Beatą Szybowską to mistrzostwo! Nie tylko uczymy się praktycznych umiejętności, ale i odkrywamy siebie i swoje możliwości. Wiedza i doświadczenie Pani Małgorzaty Czerwińskiej to solidna baza do prowadzenia własnych zajęć. Dzięki nim potrafię samodzielnie i efektywnie organizować lekcje, co daje ogromną radość!

          Wioleta Michalska

          Wicedyrektor IPLO w Słupsku | Przygotowanie pedagogiczne

          Te studia podyplomowe to był dobry wybór. Wykładowcy potrafili zainteresować tematem zajęć, a dzięki praktykom w szkole zyskałam cenne doświadczenie, które pomaga mi w życiu zawodowym.

            Marta Waszczuk-Baraniecka

            Absolwentka Przygotowania Pedagogicznego

            Cieszę się, że zdecydowałam się na te studia. Program był dobrze przemyślany, a atmosfera na zajęciach sprzyjała nauce i wymianie doświadczeń. Teraz czuję się pewniej w swojej roli przyszłego pedagoga. Otworzyło mi to drogę do rozpoczęcia pedagogicznych studiów magisterskich.To niesamowite, jak zajęcia potrafią zmotywować do rozwoju.

            Zasady rekrutacji

            O przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń.

            Wymagane dokumenty
            • Dyplom ukończenia studiów pierwszego lub drugiego stopnia, lub jednolitych studiów.
            • Dokument tożsamości do wglądu (lub kserokopia dokumentu – przy podpisywaniu umowy online)
            Warunki ukończenia studiów
            • Ukończenie studiów wyższych na poziomie licencjackim, magisterskim lub równoważnym
            • Napisanie pracy dyplomowej
            • Zdanie testu z wybranych zagadnień