Technologia Żywności i Żywienia Człowieka – cena promocyjna

[elfsight_click_to_call id=”1″]
Technologia Żywności i Żywienia Człowieka
![]() Dostępne formy |
![]() Czas trwania |
![]() Data rozpoczęcia |
![]() Inwestycja |
---|---|---|---|
– stacjonarna | 2 semestry 208 godzin |
– październik – luty |
od 400 PLN Rozłóż na raty |
Cel studiów „Technologia Żywności i Żywienia Człowieka”
Wyposażenie uczestników studiów w podstawy wiedzy teoretycznej i metodycznej niezbędnej do prowadzenia zajęć edukacyjnych i pracy wychowawczej w podanym zakresie. Poszerzanie umiejętności realizacji treści programowych przedmiotu, stasowania zasad efektywnej komunikacji, pracy metodami aktywizującymi. Zainteresowanie słuchaczy własnym rozwojem i ukierunkowanie dalszego samokształcenia. Doskonalenie umiejętności metodycznych.
Adresaci studiów
Słuchaczami Studiów Podyplomowych „Technologia żywności i żywienie człowieka” mogą zostać absolwenci studiów magisterskich kierunków nauczycielskich.
Program studiów
- Analiza i ocena jakości żywności i żywienia
- Technika i technologia produkcji potraw
- Żywienie człowieka
- Higiena i toksykologia żywności
- Towaroznawstwo artykułów spożywczych
- Technika i organizacja obsługi konsumenta
- Podstawy technologii i przechowalnictwa żywności
- Marketing żywności i żywienia
- Mikrobiologia żywności
- Podstawy chemii żywności oraz biochemii
- Ekologia i ochrona środowiska
- Nowoczesne materiały i techniki opakowań żywności
- Wykorzystanie technologii informacyjnych i komunikacyjnych w nauczaniu
- Metodyka nauczania przedmiotów zawodowych
- Seminarium dyplomowe
Forma zaliczenia
Test z wybranych zagadnień programowych
Praca dyplomowa
Czas trwania studiów: 2 semestry / 208 godzin